KVKK/GDPR

KVKK101 ile Envanter Hazırlama

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, kişisel veri işlemekte olan gerçek ve tüzel kişiler için kanunun temel ilkelerine ve kişisel veri işleme şartlarına uyum, aydınlatma yükümlülüğü, veri güvenliğine ilişkin teknik ve idari tedbirleri alma, Veri Sorumluları Siciline kayıt ile silme, yok etme veya anonimleştirme gibi yükümlülükler getirilmiştir. Bunlara ilaveten söz konusu yönetmeliklerle de bazı yükümlülükler getirilmiş olup bunlardan birisi; Kişisel Veri İşleme Envanteri (“Envanter”) hazırlanmasıdır.

KVKK101, kişisel veri grupları ve bunların altında kişisel veriler oluşturarak şirketlerin envanter hazırlamasına yardımcı olan web tabanlı bir uygulama. VERBİS’e uyumlu bir şekilde envanter çıktıları oluşturabiliyorsunuz. Kolay bir kullanıma sahip KVKK101 hakkında detaylı inceleme video içerikte yer alıyor.

Abdulkadir Gündüz
Yaklaşık 8 yıla yakın bir süre Python, PHP, JS gibi farklı yazılım teknolojilerinde küçük, orta ve büyük ölçekte yazılım geliştirme süreçleri içerisinde Yazılım Geliştirici olarak yer aldım. FB Business, E-Posta Pazarlama, Google Ads gibi farklı dijital pazarlama çalışmaları gerçekleştirdim. Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldum ve halen Avukatlık yapıyorum. HukukveTeknoloji.com'u kurarak teknoloji hukuku alanında daha iyi hukukçular yetiştirme amacına katkı sağlamak istiyorum.

    İlgini Çekebilir

    Yanıtla

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Daha Fazla KVKK/GDPR